Författare Ämne: Mjödrecept  (läst 12923 gånger)

Utloggad Gideon Önnestam

  • Antal inlägg: 189
Mjödrecept
« skrivet: 03 sep 2006, 21:52 »
Hej!!

Läste någonstans om att göra mjöd på honungen i avtäckningsvaxet. Är det någon som har receptet och helst provat det också

Hälsningar
gideon

Torbjörn Iwarson

  • Gäst
SV: Mjödrecept
« Svar #1 skrivet: 26 feb 2007, 17:53 »
Det finns en bok som heter 'The Compleat Meadmaker' av Ken Schramm. Du kan beställa dem på Amazon.co.uk eller via http://www.homebrewheaven.com/, där man kan beställa det andra man behöver. Har inte provat själv, dock.


Fredrik Brannebo

  • Gäst
SV: Mjödrecept
« Svar #2 skrivet: 26 feb 2007, 22:41 »
titta även in på www.bryggforum.se


Utloggad Gideon Önnestam

  • Antal inlägg: 189
SV: Mjödrecept
« Svar #3 skrivet: 27 feb 2007, 22:18 »
Hej !!
Tack för hjälpen.
Hälsningar
Gideon Önnestam
Carnicaodlare i Roslagen

Fredrik Brannebo

  • Gäst
SV: Mjödrecept
« Svar #4 skrivet: 27 feb 2007, 23:07 »
Jag har en sats på klarning som jag satte i  Januari.
Har provsmakat i mellantappningen och det recept jag gick efter smaka bra.
Många gör misstaget att spana på det varje dag och lyfta locket på hinken.
Hör gärna av dig via PM eller nåt så skickar jag mitt tillvägagångssätt och recept.

Mvh
Fredrik

Utloggad Jens Larsen

  • Antal inlägg: 767
    • Honungssigillet - sigilletiketter för din honung
SV: Mjödrecept
« Svar #5 skrivet: 30 apr 2007, 19:47 »
Mjöd är ett stort begrepp. Många gånger är det bara ett enklare vin gjort med honung i stället för socker. I Sydtyskland är det så och det blir en bra varm dryck till julmarknader. Den mjöd jag uppskattar mest har mer med öl att göra. Min gamle bi-kompis jäste allt som gick. Han bor förresten numera i norrland och försöker leva på kolmilning. Han skrev en utmärkt artikel om gammeldags mjöd, Jag fotograferade av sidan och den finns på http://picasaweb.google.com/MrJensLarsen/GammaldagsMjDrecept

Mjöden som blir är en smakmässigt okomplicerad dryck, den är jämfört med ale eller svagdricka rätt menlös. Den har potential att bli intressantare om man kokar med typiska julkryddor.

Jag har använt ljunghonung i min ale istället för socker när jag tappat på flaska och skall kolsyrejäsa. Det fungerar bra.

Ps, "mjod" på ryska betyder honung, ds

Utloggad Jonas Lagander

  • Antal inlägg: 259
    • Vargalysters Blogg
SV: Mjödrecept
« Svar #6 skrivet: 04 maj 2007, 06:49 »
Den där bilden från åter går inte att läsa texten på. :(
en som går i motvind samlar aldrig damm!

Utloggad Jens Larsen

  • Antal inlägg: 767
    • Honungssigillet - sigilletiketter för din honung
SV: Mjödrecept
« Svar #7 skrivet: 04 maj 2007, 17:37 »
Inga problem, prova zoom-funktionen.