Författare Ämne: Bladhonung  (läst 26371 gånger)

Utloggad Matias Köping

  • Honungsmannen
  • Medlem i Biodlingsföretagarna
  • Antal inlägg: 156
    • www.honungsmannen.se
Bladhonung
« skrivet: 04 nov 2013, 22:00 »
Har i år fått in större mängd bladhonung
har ni tips om användning av detta
Den är svart i färgnyansen
Blanda med annat ?
Sälja som den är ?
Sälja i bulk till annan ?
Vilka uppskattar bladhonungen ?

Berätta vad du skulle göra med ett större parti bladhonung ?

Utloggad Matias Köping

  • Honungsmannen
  • Medlem i Biodlingsföretagarna
  • Antal inlägg: 156
    • www.honungsmannen.se
SV: Bladhonung
« Svar #1 skrivet: 07 nov 2013, 22:22 »
Inga ideer finns på detta forum får väl söka mig vidare
till andra ställen

Anders Wizping

  • Gäst
SV: Bladhonung
« Svar #2 skrivet: 07 nov 2013, 23:00 »
Ja det är lite klent med inlägg på detta forum. Musten verkar ha gått ur yrkesbiodlarna >:(
Antingen blandar du upp den med annan honung. Eller säljer den som den är till ett lite högre pris och kallar den för skogshonung eller något liknande.
Du kan även göra som jag. Tappa upp den på glas flaskor och säljer den som flytande honung. Man kan smälta den först eller i flaskorna vilket jag brukar göra.
Står den sen i rumstemperatur så håller den sig flytande i upp till ett år.
//Wizping

Utloggad Matias Köping

  • Honungsmannen
  • Medlem i Biodlingsföretagarna
  • Antal inlägg: 156
    • www.honungsmannen.se
SV: Bladhonung
« Svar #3 skrivet: 07 nov 2013, 23:08 »
Thanks Anders!
Det finns hopp om input iaf
Det finns alltså lite "mersmak" i denna råvara som uppskattas i former som du beskriver
Ska testa detta på mina trogna provkunder som lite smakråd

Fler får gärna skriva kommentarer

Utloggad Olle Enlund

  • Medlem i Biodlingsföretagarna
  • Antal inlägg: 23
SV: Bladhonung
« Svar #4 skrivet: 10 nov 2013, 22:08 »
Hej jag läser ofta i olika forum men skriver ytterst sällan en kommentar. Men nu gör jag det. Badhonung är en exklusivitet !!

Blad honung är den dyraste honungen i södra europa och mycket åtråvärd.
Sitter för närvarande på ett hotell i södra Polen och efter ha läst din tråd på forumet kollade jag priser på 3 olika sorters honung i en delikatesaffär.
En 400gr burk poly flora (vanlig ) honung inkl polsk moms (8% ) kostar 9,6 zl motsvarar 48 kr /kg. 400 gr accasia kostar 12,7 zl motsvarar 64 kr /kg
Nu till din Bladhonung en 400 grams burk kostar 18,7 zl motsvarar 94 kronor / kg.  Priset på bladhonung är ca dubbelt upp jämjört med vanlig "sommarhonung"
Enligt min mening är det ett helgerån att blanda den med polyflora. Sälj den som den är TA BETALT.

Utloggad Matias Köping

  • Honungsmannen
  • Medlem i Biodlingsföretagarna
  • Antal inlägg: 156
    • www.honungsmannen.se
SV: Bladhonung
« Svar #5 skrivet: 10 nov 2013, 22:35 »
pga epitetet bladhonung kan en del kunder komma att avvisa detta
sen är det färgen den är åt det svarta hållet MEN kommer att vara flytande länge upplever jag
och då kan klämflaska bli bra att använda

Tack olle för rekommendationen ska göra lite olika provförsäljningar med varan och prisnivån

Vad ska man kalla produkten

Höst honung är ju ett förslag, blad honung ett annat fler epitet ??!!

 


Utloggad Johann Lang

  • Antal inlägg: 384
    • ALLT OM BIODLING
SV: Bladhonung
« Svar #6 skrivet: 11 nov 2013, 10:57 »
Bladhonung är ett bra namn men annars är skogshonung (http://www.alltomhonung.se/skogshonung) lättare för kunderna att förstå. Eftersom det är sorthonung är ett högre pris motiverat.

Utloggad Edward Warburton

  • Antal inlägg: 413
  • Honung från Biodlarn i BÖNAN när björnen får välja
SV: Bladhonung
« Svar #7 skrivet: 11 nov 2013, 23:36 »
Honungs dagg
"Fastän det är väldigt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den som nästan är ännu bättre." Nalle Puh

Utloggad Freddy Duwe

  • Medlem i Biodlingsföretagarna
  • Antal inlägg: 979
SV: Bladhonung
« Svar #8 skrivet: 23 dec 2013, 09:56 »
1989 var ett stort bladhonungsår. Bina drog fram till början av oktober och jag fick dubbel skörd det året. Ren bladhonung var inte så lätt att sälja, men även den kritvita rapshonungen fanns det ett visst köpmotstånd för. Jag sparade bladhonungen i storhinkar och hade glädje av den i 10 år innan den var helt slut. Genom att blanda lite av denna med rapshonung fick jag en fin färg på min honung som kunderna tyckte om att köpa.