Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
Säljes / Plastramar 3/4 LS kokbara säljes
« Senaste inlägg av Lars Persson skrivet 23 jan 2020, 20:18 »
Ca 1500 st kokbara plastramar inköpta på Biredskapsfabriken säljes.

600 st rollade med vax varav 400 är helt nya.
900 st nykokta och rengjorda i endast vatten med en vaxbeläggning.

Totalt 1500 st plastramar i perfekt skick, vaxade och klara att sätta i produktion.

Besiktigas av bitillsyningsman innan leverans.
 
Pris 20000 inkl moms.

lars@pankangarden.se
2
Allmänt om Biodling / SV: Era erfarenheter av kvalitet på slunglinjer
« Senaste inlägg av Björn Jacobson skrivet 23 jan 2020, 16:20 »
Det  finns tillverkning av slunglinjer i Polen Ungern och troligen flera andra länder i Europa.
3
Köpes / Köpes övervintrade bisamhällen
« Senaste inlägg av Aner Peco skrivet 20 jan 2020, 21:40 »
Hej
Jag vill köpa några övervintrade samhällen/avläggare på 3/4 langstroth så snart naturen tillåter. Gärna inom Stockholm / Uppsala län men det går även bra med närliggande län.

Kontakta mig via anerpeco@hotmail.com
4
Allmänt om Biodling / SV: Era erfarenheter av kvalitet på slunglinjer
« Senaste inlägg av Sophie Seger skrivet 20 jan 2020, 21:02 »
Tack för svar, du har ett PM.
5
Allmänt om Biodling / SV: Era erfarenheter av kvalitet på slunglinjer
« Senaste inlägg av Yngve Kihlberg skrivet 20 jan 2020, 10:40 »
Jag har en 52-ramars Paradise-linje köpt 2013.
Den har fungerat ganska bra hela tiden. Det enda som egentligen hänt är att en frekvensomvandlare gått sönder.

Finns några nackdelar på min linje:
sumpen har inte utlopp i botten utan ett utsugsrör som slutar 2 cm över botten, dvs svår att tömma.
dålig finish på kanter, inte slipade tillräckligt utan ganska vassa
Detta är kanske/förhoppningsvis åtgärdat på nyare linjer

Största nackdelen är nog bolagets sätt att hantera kunder där de kräver förskottsbetalning på alla affärer vilket gör förhandlingsläget svårt vid ev problem eller fel vid leveransen.

Jag kan berätta mer men inte över nätet utan kanske i Sunne

6
Allmänt om Biodling / Era erfarenheter av kvalitet på slunglinjer
« Senaste inlägg av Sophie Seger skrivet 19 jan 2020, 22:20 »
Hej!

Jag har suttit och tittat lite på Paradise honey och deras slunglinjer. Är det någon av er som har erfarenheter av deras produkter (bra och dåligt)?
Utöver Paradise honey, om man är ute efter en hel slunglinje med radiell horisontalslunga med hela baletten, finns det några andra bra tillverkare att titta på? Det är lite träligt dyrt att plocka hit från USA (Cook & Beals, Cowen) men det är ju å andra sidan väl beprövat av många stora biodlare där borta.

MVH
Johan Seger
7
Allmänt om Biodling / SV: Pollinering i växthus
« Senaste inlägg av Thomas Henriksson skrivet 18 dec 2019, 16:14 »
Jag pollinerade under några år en bärodling inuti växthus med ett 10-tal bisamhällen årligen i mars månad, men slutade trots att jag erbjöds mer än 3 500:- per samhälle och år. Anledningen är enkel - växthus har solluckor!

Bina flög ut till smaskiga maskrosor osv utanför växthusen då solen visade sig, men så fort solen gick i moln eller det blev tidig kväll så stängdes takluckorna helt och bina kom inte in igen. Bina låg döda i drivor i takens vågdalar, och samhällena tog sig aldrig mer det året de varit uppställda inne i växthusen ca 4 veckor. Jag föreslog kunden i flera år att jag kunde ställa kuporna alldeles utanför växthusen istället, men då var han inte intresserad av att betala, och numera kör han dubbla antalet humlebon och inga bin.
8
Allmänt om Biodling / Pollinering i växthus
« Senaste inlägg av Yngve Kihlberg skrivet 18 dec 2019, 16:05 »
Jag har fått en fråga om att ställa bin för att pollinera en fröodling i växthus.
Är det någon som testat att ställa bin i ett växthus?
9
Honung / SV: pärlemo skimmer, "randig" honung.
« Senaste inlägg av Thomas Henriksson skrivet 16 dec 2019, 20:49 »
Menar du att man ändå kan ympa för att komma igång snabbare men man får låta honungen stanna kvar i kärlet under regelbunden rörande tills den är styv att röra för att sedan tappas på burk?
Efter tappning, hur skall den sedan förvaras?

Då jag började med biodling år 1994 så praktiserades redan olika metoder för att ympa honung i Sverige, så jag har i princip ingen egen erfarenhet av att röra honung i kärl dagligen fram till burkning. Hör med någon äldre biodlare om de kan besvara frågorna.
10
Honung / SV: pärlemo skimmer, "randig" honung.
« Senaste inlägg av Patrick Nilsson skrivet 14 dec 2019, 09:55 »
Menar du att man ändå kan ympa för att komma igång snabbare men man får låta honungen stanna kvar i kärlet under regelbunden rörande tills den är styv att röra för att sedan tappas på burk?
Efter tappning, hur skall den sedan förvaras?
Sidor: [1] 2 3 ... 10