Det finns 2 sätt som jag känner till men aldrig sänkt mig så lågt....
1./ Blanda i 30-40 % fruktos =(Flytande matlagningshonung) Alltså inte flytande honung.....
2./ Värm honungen till 60 grader och låt svalna sakta.
I båda fallen har du en flytande värmebehandlad honung som är förstörd, näringsmässigt, MEN den är FLYTANDE.... Fruktoshonungen kanske lite mindre men är inte längre riktig honung.. Men smakar SÖTTTT....
Den enda som finns flytande är importhonung av typ akasiehonung./Tropicalhonung. (Finns visst någon honungssort i Sverige oxo.
Sedan har du ju nyslungad under en period på 1-3 veckors tid innan den kristalliserar. (Maj-augusti månader)
Den är utmärkt att frysa ner i sitt nyslungade tillstånd och VIPS har du en flytande honung som inte är förstörd vid upptiningen i dec-april månader.
Men förpacka i plastburkar.....
Lycka till med dina expriment.
Betr. sätt 1 & 2 är
denna typ av honung är inte att rekommendera då den ofta skrämmer bort den konsument som är honungsälskare och litar på sin lokala honungsleverantör.
Frysning är mindre fusk men ändå inte riktigt riktigt....
Någon mer fler ideér???