Jo, jag anser det enkelt. Den honung jag slungar ena dagen är ute ur slungrummet nästa dag vid middagagstid..
Slungning, klartank. Jag värmer klartanken under natten, tappar ur den genom en finsil på morgonen till ymptanken. Utan värmning må man kanske vänta till nästa dag tills det mesta av vax och vingar etc stigit. Kyler ymptanken under omrörning till c:a 25 grader tillsätter ympen 6 % och rör in den under 1-2 timmar. sedan till hink och till kylrummet 12-16 grader.
Honungen blir finkristallin och stenhård efter 6-10 dagar.
Sedan värmes hinkarna till 30-35 grader (ej högre, då risk för smältning av druvsockret och omkristallisering i konsumentburken som kan ge en hård konsistens) och hälles i tapptanken där rörverket får gå ½-1 timme för att blanda honungen från 3-4 partier, slungningar. Får på detta sätt en honung som har mycket lös konsistens, halvt flytande.
sedan in i kylet igen och är leveransklar efter några dagar
Enkelt som en plätt