Författare Ämne: pollenallergiker  (läst 16417 gånger)

Utloggad Eva Strandman

  • Medlem i Biodlingsföretagarna
  • Antal inlägg: 165
pollenallergiker
« skrivet: 01 okt 2009, 13:47 »
Jag har fått frågan om en pollenallergiker  kan äta honung utan att reagera. Om det är skillnad på närproducerat (nära för allergikern) eller honung långt ifrån. Är det nån som vet?  //Eva

Utloggad Calle Regnell

  • Antal inlägg: 274
  • Honungsförsäljning pågår
    • Honungsringen
SV: pollenallergiker
« Svar #1 skrivet: 17 dec 2009, 20:50 »
En pollenallergiker bör kunna äta honung eftersom pollenallergin oftast handlar om pollen i luftvägarna och honung intas genom munnen. Jag har hört (men har egentligen inga belägg) att en som äter honung med pollen från trakten kan få mindre problem med allergi. Det finns all anledning att vara försiktig och inte uppmana någon med KRAFTIG allergi att prova.

Utloggad Thomas Rafstedt

  • Medlem i Biodlingsföretagarna
  • Antal inlägg: 693
SV: pollenallergiker
« Svar #2 skrivet: 17 dec 2009, 21:51 »
En pollenallergiker som äter honung får oftast en allergireaktion så det gäller för denne att starta med en knivsudd honung för att sedan sakta öka dosen. Allergikern kan på detta sätt minska sin pollenallergi. Detta resultat har jag endast ett exempel på från en person, men att äta pollen för att bli av med sin allergi har jag flera exempel på. Personer som jag i dag har som stamkunder på mitt närproducerade, ekologiska pollen. Man börjar då med ett "korn" varje dag i en vecka, ökar till två under vecka 2 och fortsätter till en tesked. Om man får en reaktion återgår man till föreg. veckas dos. Pollenallergin försvinner men det tar ganska lång tid, upp till ett år.  Jag undersöker f.n. möjligheterna att göra en mer vetenskaplig undersökning av detta.

Klims

  • Gäst
SV: pollenallergiker
« Svar #3 skrivet: 15 feb 2010, 10:29 »
Jag skulle råda en pollenallergiker att hålla sig borta från mat med pollen i. Om man skulle mixtra med att äta pollen skulle jag definitivt råda personen att gå till sin specialist inom allergimedicin och rådfråga först. Att göra sig mindre allergisk kallas för Hyposensibilisering och det kan även under kontrollerade former leda till att läkevård/mediciner behövs. Dessutom är det så att man kan få allergiska reaktioner i tarmen, glutenintolerans är ett exempel då tarmluddet angrips av immunförsvaret och skadar detta. Det är inte säkert att personen märker något eller ens får magknip.