Forum för yrkesbiodling

Biodling => Honung => Ämnet startat av: Marie Johansson skrivet 04 apr 2008, 17:59

Titel: Honungsförädlingens inköpspris 2008
Skrivet av: Marie Johansson skrivet 04 apr 2008, 17:59
Nu ska bolaget sluta gå med förlust på svensk kanderad honung, sänker inköpspriset med 3 kr!
Titel: SV: Honungsförädlingens inköpspris 2008
Skrivet av: Eyvind skrivet 04 apr 2008, 20:05
Nu ska bolaget sluta gå med förlust på svensk kanderad honung, sänker inköpspriset med 3 kr!

Hej!
En falsk ryktesspridning är vad det är!
På HF:s portal finns inget om priset på årets skörd av Honung.......... ;)
Titel: SV: Honungsförädlingens inköpspris 2008
Skrivet av: Marie Johansson skrivet 04 apr 2008, 23:36
Vänta tills prislistan kommer ut, eller bitidningen, då kan du be mej om ursäkt om jag har rätt . Informationen gavs idag inför 60 personer och jag tror inte att Vd för företaget sprider falska rykten.
Titel: SV: Honungsförädlingens inköpspris 2008
Skrivet av: Tommi skrivet 05 apr 2008, 00:26
Då e det bara att sluta leverera till Honungsförädlingen,dom försöker bara få ner sitt inköpspris.
Ser ju själv i alla affärer jag går in i att tex. Flytande för matlagning säljer som smör i solsken.
Titel: SV: Honungsförädlingens inköpspris 2008
Skrivet av: Marie Johansson skrivet 05 apr 2008, 07:23
Jag har många gånger ifrågasatt varför de satsat på en succeprodukt som inte innehåller svensk honung, Glazen, men nu ska den tillverkas med svensk honung, sigillmärkt. Du som är sigillodlare kommer få bättre pris för din honung. Företaget har ett stort lager av svensk honung som binder mycket kapital och tar nu inte emot honung annat än under aug - okt. VD säger att (tjatar) man alltid först ska sälja till den lokala marknaden och bara sälja överskottet till dem, helst i 140 kg kärl även om de inte blir helt fulla. Enligt IP svenskt sigill är den lokala marknaden hela sverige så....vart man ska sälja sin honung blir nästa fråga då. Skulle vara kul att höra vad andra uppköpare ger för vår honung. Priset på en 700 gr burk verkar variera mycket beroende på vart man bor.
Titel: SV: Honungsförädlingens inköpspris 2008
Skrivet av: Eyvind skrivet 05 apr 2008, 08:54
Vänta tills prislistan kommer ut, eller bitidningen, då kan du be mej om ursäkt om jag har rätt . Informationen gavs idag inför 60 personer och jag tror inte att Vd för företaget sprider falska rykten.
Hej!
Har fått information från en säker källa om att priset på honung till HF kommer att sjunka för detta årets skörd av honung.
 Ber om ursäkt för inlägget ovan!

Att sälja honungen till HF är enkelt eller......... HF är ett företag som driver sina affärer på ett sätt som är bäst för dem. Biodlare som har biodlingen som hobby, de har inget vinstsyfte, vad priset blir för dem vid försäljningen har mindre betydelse. De odlar bin för nöjes skull och kan på ett enkelt sätt bli av med honungen vid HF om de har intresse av att köpa in honungen.

Men de medlemmar som driver biodlingen som näring blir det ett bekymmer, med ett lägre pris. Andra uppköpare av honung kommer även de att sänka sina priser på den honung som köps in.

Någon måste betala Sigillhonungens högre inköpspris. Ett pris till dem som vill göra det mer arbetskrävande miljöarbetet i sin biodling. Med tanke på Sigillbiodling är det ingen överraskning att priset på honung för årets skörd sjunker några kronor.

Ingen är tvingad att hålla bin, alla har rätt att sluta med sysslan utan att fråga HF innan.

Det behövs endast 1 % svensk honung och 99 % honung från något icke EU - land för att kalla honungen för EU - honung. När HF arbetar med denna typ honung då tjänar de pengar, massor med pengar. ;)
Titel: SV: Honungsförädlingens inköpspris 2008
Skrivet av: Marie Johansson skrivet 05 apr 2008, 09:38
Så du kunde be om ursäkt, bra för du är fruktansvärt snabb att ha åsikter och du borde kanske kolla fakta först!

Det är väl klart att de måste ha vinst i sitt bolag och det är ju fritt för oss att sälja vår honung med eller utan vinst. Men som det ser ut i andra länder har jag fått uppfattning om att utländsk honung blir dyrare nu, med bidöd och sånt. Det HF köpte för 1 Euro förut får de betal 2 Euro nu.

Livet går vidare, ska dela mina samhällen hårt så jag har inga problem att sälja den lilla honung som blir i år, nästa år likadant så för min del ligger problemet på framtiden.
Titel: SV: Honungsförädlingens inköpspris 2008
Skrivet av: Allan Cederholm skrivet 05 apr 2008, 10:17
Det är med sorg jag läser detta :'(
Ni verkar ha källor som vet vad de pratar om ???
Men nu till frågan! Är det säkert att "sigillbiodlaren" får mer betalt för sin honung??? ???
När jag var på en sådan kurs upplyste Torbjörn om att inga extra pengar kommer att utbetalas för sigillhonung till en början! >:(
Möjligen att det i framtiden skulle kunna bli så ??? >:( Det betyder att vi biodlare får merarbete och ändå får vi samma betalt som de biodlare som inte är anslutna till sigill!
Kanske någon har svar att ge!! ??? ??? ???
Titel: SV: Honungsförädlingens inköpspris 2008
Skrivet av: Eyvind skrivet 05 apr 2008, 10:33
Så du kunde be om ursäkt, bra för du är fruktansvärt snabb att ha åsikter och du borde kanske kolla fakta först!

Det är väl klart att de måste ha vinst i sitt bolag och det är ju fritt för oss att sälja vår honung med eller utan vinst. Men som det ser ut i andra länder har jag fått uppfattning om att utländsk honung blir dyrare nu, med bidöd och sånt. Det HF köpte för 1 Euro förut får de betal 2 Euro nu.

Livet går vidare, ska dela mina samhällen hårt så jag har inga problem att sälja den lilla honung som blir i år, nästa år likadant så för min del ligger problemet på framtiden.
Hej!
Har inte lång tid kvar att odla bin. Inom några år säljs det som går att sälja och det andra får gå till den kommunala soptippen. Det blir sedan att hålla kontakten med bin genom den lokala biodlareföreningens bigård fram till slutet.......... ;)
Titel: SV: Honungsförädlingens inköpspris 2008
Skrivet av: Marie Johansson skrivet 05 apr 2008, 10:52
Ang. SIGILL så sa VD för HF att de får inte ut mer för sin SIGILL produkt just nu men vill ha en säkrare produkt så de är beredda att betal mer för den honungen ändå och ha mindre avans. Idag är ca 10% av deras inleverans SIGILL. De hade ännu inte satt priset på den för årets skörd.

Detta fick jag reda på igår på depåföreståndareträffen. Idag är riksmötet så priset är officiell, 24,80kr/kg i 28kg kärl under 1200kg leverans.

 
Titel: SV: Honungsförädlingens inköpspris 2008
Skrivet av: Per Nordström skrivet 05 apr 2008, 16:15
Hej Eyvin hur gammal är du kommer du att sluta med bin?o inlägg på forumet? Varför? berätta mer MVH Per Nordström
Titel: SV: Honungsförädlingens inköpspris 2008
Skrivet av: Björn Jacobson skrivet 06 apr 2008, 20:11
Vet någon vad HF kommer att betala i 140 kg-fat Kanske Marie vet ?
Titel: SV: Honungsförädlingens inköpspris 2008
Skrivet av: Matias Köping skrivet 06 apr 2008, 21:33
HF betalar en spänn mer om honungen levereras i 140 kg:s kärl
de säger att de ger dem mindre hanterings kostnader

Märk också att 140 kg:s kärlet behöver inte vara fylld till vikt klassen :o

Summan av kardemumman blir då att då tappar man alltså 2 spänn
per kilo. :D

Med andra ord vill de att 28 kg:s hinkarna snart är ett minne blott.

 
Titel: SV: Honungsförädlingens inköpspris 2008
Skrivet av: Lars Andersson skrivet 08 jul 2008, 14:52
Ubndrar hur stor del av det inköpta går till kanderad resp FLYTANDE.
Den flytande honungen går med VINST, förmodligen, annars skulle de inte överleva.

Varför slutar de inte med kanderad Honung!?

De är helt styrande av prisläget, nu har ju importhonung också kommit till.

Vad skall vi göra, sälja till det pris som ger hög omsättning men mindre vinst per kilo.

Köp så mycket Svensk honung som ni kan, sänk priset lite för att få avsättning.

En som tycker att Vi skall köpa den svenska honungen.
Titel: SV: Honungsförädlingens inköpspris 2008
Skrivet av: Marie Johansson skrivet 08 jul 2008, 23:08
Jag tycker absolut inte vi ska sänka priset, biodling är ett hantverk och vi måste ju få lön för vårt jobb. Min honung är väl värd varje krona så jag tänker inte göra en otjänst att börja dumpa priset, vem gynnar det? Att Honungsförädlingen har ett överskott ger dem möjlighet att ge mindre för den honung de får in men det finns andra möjligheter, de tycker ju att vi främst ska sälja på den lokala marknaden själva. Så jobba på det vänner.
Marie
Titel: SV: Honungsförädlingens inköpspris 2008
Skrivet av: Lars Andersson skrivet 09 jul 2008, 11:25
Lön för mödan kan man få på flera sätt.
Högt pris låg omsättning, Lågt pris hög omsättning.

Det beror helt på Vem du säljer till, HF tycker jag har aldeles för lågt inköpspris.
Jag säljer min honung till det pris som ger mig mest i kassan.

HF har Lågt pris sålde ifjol 1 tredjedel, resten direkt till butik.
Då uppstår ett medelpris på min skörd.
Det priset kan vara ett utgångsläge för att sälja allt själv till butik men genererar mer i min kassa, Ändå.

Visst vill jag ha bra betalt för min honung, men jag vill sälja allt till butik.

Konkurransen av även utländsk honung får man också ta hänsyn till när man sätter priset.

Jag vill ju ha mer än bara 24,80 per kilo, 30 som en del betalar är ju det Mycket lågt jämfört med det pris Som Jag får i butik.

Allt för att tjäna så mycket som möjligt och att mitt lager inte blir större
varje år.
Ska man bara sälja några kilo då kan man nog få mycket bra betalt.

Men som jag tidigare nämnde sälja allt till det pris som ger mig mest i plånboken.
Titel: SV: Honungsförädlingens inköpspris 2008
Skrivet av: Matias Köping skrivet 09 jul 2008, 14:24
Som alla företag i vilken bransch som helst så måste avsättningen bedömas utifråån den kundkrets och förmåga företaget har.

Honungsförädlingens inpris blir ditt problem också om du levererar dit endast eller delar av din skörd.
Aktiverar du dig lite mer på egen hemmamarknad och bedömer vilka kanaler du har tillgång till, föreningar du är medlem i, arbetskamrater
på jobbet, grannar, småbyar där dina kupor står etc, alla dessa kan aktiveras med att synliggöra ditt hantverk.
Dessa några få exempel kan mycket väl öka din egen avsättning
utan att priset behöver skruvas ned.

Pris,plats och tillgänglighet är ledord i sammanhanget.

Den egna LOKALT producerade honungen finns bara i en viss mängd
och i unika variationer efter platsens blomunderlag och honungens konsistens.
Ny slungad honung ökar varje år i efterfrågan då den synliggöres mer
och görs tillgänglig, denna primör är en underskattad delikatess.

Mina en burkskunder ha succesivt gått över mer till flerburksköp med olika medel och ett antal till hela lådor, när intresset för honungens egenskaper ökat och den raffinerade sockerkonsumtionens nackdelar blivit mer tydliga.

För att öka den egna avsättningen behöver man öka argumentationen
ytterliggare.

Att bara stirra på honungsförädlingens avsättning och inpris speglar inte
viljan hos konsumenterna, det är ett internt problem inom HF

Debatt ? 
 
Titel: SV: Honungsförädlingens inköpspris 2008
Skrivet av: Lars Andersson skrivet 09 jul 2008, 16:32
Mycket riktigt men saken ger sig själv hur mycket man har att sälja eller vem köper.

Har man stor skörd och inte kan gå med i någon förening för att man är för liten.

Har försökt att sälja till COOP te.x. men jag Är för liten de befattar sig inte med mej.

Vill inte stå på torget och sälja någon enstaka burk.

Hur gör man då, vill inte sälja till HF pg.av deras prissättning.

De säger att 3 kronor lägre så får de vinst på den kanderade honungen.

Men är det någon som vet deras vinst på flytande, borde inte HF medverka till att vi får att skäligt pris så kanske de får in mer och marknaden öppnas för dem.
De har ju stor del av marknaden redan, skamligt att komma med att den kanderade går med förlust.
Totalt så gör de stora vinster, varför då gnälla om den kanderade honungen.

HF importerar, också det mättar ju marknaden till en viss del.

Vad HF vill är förmodligen att ta marknaden själv, och det hoppas jag att vi sätter oss emot alla som kan sälja sin honung direkt till konsumenten så länge som dom kommer med låga inköpspriser.

Nu vet jag inte HF:s kapacitet på de olika varorna.

Hoppas att VD.n läser detta forum och kanske Förklarar lite hur han ser på marknaden, det vore intressant om han delade med sig lite synpunkter.
Titel: SV: Honungsförädlingens inköpspris 2008
Skrivet av: Marie Johansson skrivet 09 jul 2008, 17:34
I Gadden som jag fick idag stog just om att vara för liten för en butik, som ditt  ex. Coop, att man kan ju gå tillsammans flera för att kunna hålla med honung hela året. Samarbete tror jag på, både i försäljning, i investeringar och i arbetstoppar. Och att marknadsföra sej tillsammans, Svensk honung eller lokalodlat mm. HF har sin strategi och vi får skapa vår egen, Lycka till!
Titel: SV: Honungsförädlingens inköpspris 2008
Skrivet av: Matias Köping skrivet 09 jul 2008, 20:16
Fortsätter man och läser nya Gadden och reflekterar över
studieresan i Finland som beskrivs så verkar deras honungsberg INTE
påverka dessa biodlare som är med i reportaget, de har skapat sin egen identitet, marknad och tilltro till sin egen förmåga att ordna försäljningen

Inom vårt land så har vår eminenta svenska honungen fallit i glömska pga
anonymitet, jag bara säger "var är den utåtriktade marknadsföringen"

Kolla hyllan på en välsorterad handlare och betänk vilken honung som redan med etiketten berättar något vid första anblicken
Dra dina slutsatser om den svenska honungens profilering visst är den anonym.

Vi måste få ut våra egna värden till kunderna, det talas om sorthonung t ex
det mesta av sorthonung är invandrad, varför ???
Kan vi inte, eller vågar vi inte eller vill vi inte eller är vi för små ??
DÄR finns ett samverkan område mellan biodlare.
Landskapshonung är ett samverkans exempel, borde vara möjligt
att utveckla vidare med fler variationer förutom vilken geografi som
honungen kommer ifrån, men det kanske är för större producenter .....?



 
Titel: SV: Honungsförädlingens inköpspris 2008
Skrivet av: Lars Andersson skrivet 10 jul 2008, 17:58
Landskapshonung är nog bara för stora producenter, inträdesavgift förmodligen stor.

Sedan måste jag få säga det, Marie, att skapa något nytt samarbete då är det ju inte enbart min honung som skall säljas där.

Vi började diskussionen om vår egen honung, och det blir nog billigast (mest i plånboken) om Jag säljer den.

Vi får se till att bli jättar på honungsmarknaden då tar de hänsyn till oss  och vi får sälja, men till vilket pris.

Så till marknadsföringen jag använder SBR:s etiketter, ser inte att den marknadsförs utan de litar på tilltron för etiketten.

På sätt och vis så marknadsför jag mig själv genom att ha en bra produkt i burken.

Köpare som återkommer.
Titel: SV: Honungsförädlingens inköpspris 2008
Skrivet av: Lars Johansson skrivet 10 jul 2008, 21:42
Jag har i år för första året försökt sälja min honung med unika sorter och förpackningar till olika affärer och måste säja så här långt att jag är besviken... Min naiva tro var att idag när intresset är stort för matlagning, smakupplevelser och ursprung skulle människor vara öppna för att upptäcka alla variationer som (icke smaksatt) honung kan uppvisa. Visst finns det sådana människor, men de flesta är grundmurade i sin uppfattning att "honung är honung", och sen är det inte mer med det. Det är svårt att sälja in produkter tillnågon som inte ens vill smaka på den, det har varit fallet för mig vad gäller kanderad honung då åtskilliga inte varit intresserade då de tror att de vet hur "sån" honung smakar.

Mina fasta privata kunder som köper en låda om året är nästan uteslutande ur den äldre generationen och har någon koppling till biodling( f.d. biodlare, eller en far eller man som varit det). Kunskap och intresse bland allmänheten verkar helt enkelt inte finnas.

Så vad ska man göra åt det? Jag tror ändå på honung som produkt just för att jag själv är så betagen av alla smaker den faktiskt kan ge. Jag tycker att biodlingsföretagarna skulle satsa på någon slags kampanj för att öka intresset och medvetenheten om olika sorters honung.
Sen tror jag att vi alla gemensamt kan göra mycket. Det är VIKTIGT att vi i alla sammanhang då vi talar om honung poängterar den variation som finns, och också gärna bli bättre på att föreslå användninsområden. "honung i teet och på mackan" är inget man säljer tonvis med på 2000-talet.

Jag har ändrat strategi en aning för fortsättningen av säsongen. Jag komer fortsätta försöka sälja till butiker, men även besöka ett par markander/mässor. Det är möjligt att det är svårt att få bra ekonomi i att själv stå som knalle och sälja enstaka burkar, men värdet av marknadsföringen och alla möjligheter att berätta om sin produkt för intresserade kunder ska inte underskattas. VI måste börja någonstans!
Titel: SV: Honungsförädlingens inköpspris 2008
Skrivet av: Lars Andersson skrivet 11 jul 2008, 10:12
Du kanske är på rätt spår, marknadsföring av sin egen produkt.

Då ska det ske på hemmaplan så att säga, kunderna skall hitta just min honung i butiken.

Man kan ju också marknadsföra just honung bara men då kanske din och min honung inte blir såld i första hand.

Jag skulle helst vilja sälja själv till kund, tar samma pris som i butiken.

Men då måste man ju vara tillgänglig för kunderna.
Titel: SV: Honungsförädlingens inköpspris 2008
Skrivet av: Matias Köping skrivet 11 jul 2008, 22:25
Min uppfattning om marknadsföringen av honung är;

Den har varit eftersatt sen 80 talet, vilket resulterat att nya genertioner
fått tillgång till allehanda nya sötningsmedel utan att förstå förrän på senare år vilket samband det har med vissa hälsoyttringar

Honungen har fått lira i bakvattnet, i takt med att biodlare gått ur tiden och även efterkrigsgenrationen som blev uppväxt med honung så har vi inte gjort så väldans mycket för honungens avsättning inom landet.

Den bästa marknadsföringen är trots allt den enkilde biodlarens egna intresse att lära ut att honung finns och att honung har egenskaper som vida överträffar andra sötningingsmedel osv
Olika träffar och andra sammanhang där man har fler människor samlade är ypperliga tillfällen att marknadsföra honungen, ju färre vi är inom biodlakåren framöver desto mer av andra marknadsföringshjälpmedel behövs annonser, särskilda honungsskrifter tema jippon etc.
Men det tar tiiiiiiiiiiid att lära en generation att gå ifrån vit socker till förmån för honung, oftast möter man personer som kommit en bit över 30 ärs ålder som börjat fundera mer på vad det är de stoppar i sig och då upptäcker man honung och blir stormförtjust, men befolkningen som är från bransben och uppåt då? de är ju våra framtida honungskonsumenter

Här behövs verkligen branschorgansiationernas styrka och förmåga att komma ut i dagsljuset för att främja näringens avsättning med gemensamma krafter kan vi åstadkomma detta med större framgång.

Det är trots allt en näring vi pratar om, näringen självt behöver ta saken i egna händer.
Olika delprojekt och trevanden inom detta område pågår och är bra
men det samlade greppet behöver enad gemensam strategi och genomförande.
Det fins säkert EU pengar til sånt här för att starta ett projekt och driva.

eller är det "nån annan " som ska göra detta
Titel: SV: Honungsförädlingens inköpspris 2008
Skrivet av: Jonas Lagander skrivet 13 jul 2008, 10:49
Alltså... BF och SBR behöver lobbyister och marknadsförare. Lägg på några kronor (om ingen kommer på en roligare lösning) på medlemsavgiften eller nått och använd det för att få folk att köpa honung. Informationsfoldrar med honungsrecept och honungsfakta att lägga i matbutikerna bredvid honungshyllan till exempel? Snygga planscher med modern inriktning?

Reklamen för honung i Sverige är ju rätt mossig asså. Ofta handlar det om "avnjut den i teet eller på en smörgås" vilket är rätt ointressant att läsa egentligen. Bättre att lyfta fram hälsofördelarna vilket ju är i ropet nu... det gäller att få det trendigt och "inne". Lite kurviga damer på ettiketerna kanske?  Eller varför inte skaffa nån fräsig maskot a la Kellogs Frosties Tiger eller gulltotten på Kalles Kaviar eller nått? :P

Det vore trevligt att få tidningar som Hälsa, I Form eller miljötidningar att göra artiklar om honung och tillhandahålla info. De förstanämnda om de hälsomässiga aspekterna och de sistnämda om de miljömässiga. Lev längre och håll dig frisk - ät honung regelbundet. Stöd biologisk mångfald i Sveriges flora - Ät Svensk honung! Såg att Tina Nordlund gjorde reklam åt köttbranschen på TV. Dä ä nått i rätt riktning dä mä. Få ut Pär Moberg (han är ju coolare än Tina) i "Vad blir det för mat" i bigården/slungrummet och låt honom därefter laga till en rejäl stek som han vräker honung över. Sånt säljer bättre än "avnjutes som den är eller i te". Vore ballt om Sverker tog och jämförde honungssorter i Plus med. Speciellt najs vore det ju om han tog nån kinesisk honung, falskt ommärkt till eu-honung, med antibiotikarester och slängde den i soptunnan. :)
Titel: SV: Honungsförädlingens inköpspris 2008
Skrivet av: Lars Andersson skrivet 13 jul 2008, 11:55
SBR:s Medlemsavgift är på tok för hög redan, vi får ju tidningen och jag köper etikketten.
Etiketten är rabatterad.

Yrkesbiodlarnas etikett går inte bra just nu, borde få ett bättre utseende.
Det är för få som vill ha den etiketten fastän den är mycket billigare, 23 öre om det inte har ändras mot 65 öre för SBR.

De stora biodlarna har egen etikett.

Marknadsföringen är svår det kommer lite om nyttigare sockerarter.
Flera som jag har pratat med vill ha naturprodukten.

Folder att delut saknas ju, eller är det någon som sitter på den för att det medför kostnader.

Det behövs ju bara en liten folder som vi kan skicka med burkar (eventuellt klistra på burkarna) vid försäljning under en kort period.

Är vi beredda på att ta den kostnaden var för sig?

Vi betalar medlemsavgifter (jag är dubbel medlem SBR och YB) får vi så mycket mer än tidningen.

För att föreningarna skall bli större kanske vi behöver hjälp med en folder för att marknadsföra Honung.
Titel: SV: Honungsförädlingens inköpspris 2008
Skrivet av: Eyvind skrivet 13 jul 2008, 19:56
Hej!
Det blir inte fler biodlare genom att marknadsföra Honung!

Fler biodlare kan det bli om det anordnas studiecirklar i biodling. Men det är inte säkert att alla deltagare i en sådan cirkel löper linan fullt ut och blir biodlare................. såsom Hobby eller Näring.
Titel: SV: Honungsförädlingens inköpspris 2008
Skrivet av: Jonas Lagander skrivet 14 jul 2008, 07:11
Men att skaffa fler honungskonsumenter och göra honungen till en naturlig och självklar del i svenskarnas kosthållning känns minst lika viktigt som att skaffa fler biodlare. Hellre för hög efterfrågan än för högt utbud asså.

Jag visste inte att BF har egen etikett. Finns det nån bild på den någonstans?
Titel: SV: Honungsförädlingens inköpspris 2008
Skrivet av: Matias Köping skrivet 14 jul 2008, 11:01
Kommer ni ihåg de där yoghurt ätande gamlingarna
som påstods leva länge med sitt yoghurt ätande.

Liknande profilering om honung skulle behöva till tycker jag
fast med sanningshalt naturligtvis om honungens hälsobefrämjande.

En viss hämmande marknadsföringseffekt har vi inom biodlarleden
är att vi satsar alla kraft på just biodling och sen när lön för mödan skall till
så börjar klagolåten "att det inte finns marknad och att HF betalar för lite i inköpet"
Om vi istället också ser att en naturlig del i den egna biodlingen så ingår momentet att anstränga sig ett tag för avsättningsfrågor
Visst det finns många som INTE vill ägna sig åt detta men trots allt så måste honungen ta vägen nånstans oavsett avsättningskanal och den
naturliga marknadsföringen i olika former främjar ALLA, även den som
levererar bulk til HF, honung som produkt köps förr eller senare i butiken av den som blivit upplyst om honungens goda egeneskaper.

JA affischnamn FÖR honungen är bra i profleringen och där har HF och andra större aktörer även SBR en viktig roll, profilerings reklam som låter tala om sig har enskilt större effekt än ingen reklam alls, detta behöver vi hjälp till inom leden, detta är ett gemensamhetsprojekt som borde gå att
samsas om.

Kommentar ?

Titel: SV: Honungsförädlingens inköpspris 2008
Skrivet av: Simon Höjeberg skrivet 14 jul 2008, 19:57
Medhåll, skulle gärna se att BF initierade marrknadsföring/upplysning om honung i stort. välgörande såväl som ersättning i mat mm...
Titel: SV: Honungsförädlingens inköpspris 2008
Skrivet av: Lars Andersson skrivet 15 jul 2008, 08:52
Jag visste inte att BF har egen etikett. Finns det nån bild på den någonstans?

Se sidan http://biodlingsforetagarna.nu/index.htm Till höger.