Författare Ämne: användarnamn  (läst 25887 gånger)

Utloggad Hans Herdegen

 • Antal inlägg: 39
användarnamn
« skrivet: 28 nov 2002, 21:58 »
Hej!
Visst är det bekvämt att logga in genom ett kort användarnamn, t.ex. XYZ. I ett diskussionsforum vill jag gärna veta, vem jag pratar med.
Skulle det inte vara bra att vi användare kan läsa hela namnet i användarlistan? Eller skall vi komma överens om att alla loggar in med sitt namn? Kan man lösa problemet på ett annat sätt? Vad tycker ni?
undrar Hans Herdegen

Beeman

 • Gäst
användarnamn
« Svar #1 skrivet: 27 dec 2002, 16:48 »
Jag tycker det är bra att man kan använda sig av en synonym, då kanske sakfrågan (hoppas jag) blir viktigare, istället för att konsentrera sig på vem som sakt vad eller inte!

VoV

Utloggad Dan Levin

 • Medlem i Biodlingsföretagarna
 • Antal inlägg: 332
Om att ändra sitt användarnamn.
« Svar #2 skrivet: 27 dec 2002, 19:37 »
Som administratör av detta forum håller jag helt med Hans Herdegen.

Alla vill väl föra en seriös diskussion om biodling på detta forum. Men vem vill diskutera med t.ex Nalle Puh, även om han är bra på sakfrågorna?

Skämt åsido, vill ni ändra ert användarnamn så klicka på ikonen "Profil", när ni är inloggade. Sen är det bara att ändra. Glöm dock inte bort det nya användarnamnet, det behövs nästa gång ni skall logga in.

Hälsningar
Dan Levin
Webbansvarig, Biodlingsföretagarna

Beeman

 • Gäst
användarnamn
« Svar #3 skrivet: 28 dec 2002, 19:33 »
Det ser ut som om vem, istället för frågan, är viktigast, eller? Jag tror mycket väl att Nalle Puh skulle kunna diskutera biodling, han om någon!

God Fortsättning och Gott Nytt År på er alla.

VoV

Utloggad P-O Gustafsson

 • Antal inlägg: 311
  • http://beeman.se
användarnamn
« Svar #4 skrivet: 07 jan 2003, 20:27 »
Nej Olda, du har fundamentalt fel.

Vem som står för argumentet är lika viktigt som argumentet i sig.
Vi är en liten grupp av småföretagare som själva var och en inte kan hålla koll på hela den marknad vi verkar inom. Vi är beroende av varandra i olika grad och måste kunna lita på att de uppgifter vi får verkligen är relevanta i vår situation. Vi har inte råd att göra misstag som kan kosta oss hundratusentals kronor. Vi behöver veta om den person som förespråkar en sak har den erfarenheten som krävs för att vara trovärdig. Om personen inte har erfarenhet/kunskap i ämnet så är uppgiften han/hon kommer med av ringa värde.

Vi måste kunna lita på varandra. Det är grunden i vår ekonomi som bygger på fritt företagande. Utan denna tillit så fungerar inte vår ekonomi och det samhälle vi har i dag. Den som inte vill stå för sina åsikter/uppgifter ställer sig utanför vårt system och kommer inte att bli tagen på allvar i den här kretsen.

Det enda undantaget är väl dagstidningarnas ledarsidor, där en mindre grupp personer kan uttrycka sig anonymt. Dessa står dock under ledningens kontroll och förväntas hålla sig till en definierad politisk linje.

P-O

Beeman

 • Gäst
användarnamn
« Svar #5 skrivet: 08 jan 2003, 10:18 »
Olda kanske har fel, det skall vara osagt, men jag heter inte Olda! Undrar varför det finns möjligheten, i detta forum, att vara annonym om inte det är ok? Mina egna erfarenheter är att om man diskuterar sakfrågor utifrån neutrala personer, så kommer sakfrågan att ta över, inte person! Så enligt min mening borde alla stå under synonym.

Ha en bra dag!

VoV

Utloggad Lars Naimell

 • Larna
 • Antal inlägg: 81
Användarnamn
« Svar #6 skrivet: 08 jan 2003, 22:10 »
Nej P-O, jag delar inte din uppfattning att sakargumenten är lika viktiga som den som kommer med argumenten. Beeman har rätt att fakta ska ha en egen bärighet, men jag håller med om att det är trevligt att veta vem man prata med. Det låter lite högtravande att prata om hundratusenkronorsinvesteringar i detta sammanhang - detta forum ska väl i första hand vara ett idéforum, där det är tillåtet att ha lite avita tankar och idéer.
Larna = Lars Naimell i Motala

Håkan Rönnberg

 • Gäst
användarnamn
« Svar #7 skrivet: 09 jan 2003, 16:47 »
Om man inte är rädd för att stå för sina åsikter men ändå vill logga in med ett alias så är det väl lämpligt att fylla i namn och ort i fältet "Från" i sin profil så kan alla som är nyfikna kolla upp vem de diskuterar med.

Utloggad Bo-Göran Nilsson

 • Medlem i Biodlingsföretagarna
 • Antal inlägg: 1 311
användarnamn
« Svar #8 skrivet: 12 jan 2003, 12:29 »
Hej VOV och alla andra personer som jag kanske känner men inte vet att jag pratar med.
Anledningen med detta forum är faktisk saklig diskution om rationell biodling. En plats där alla oberoende föreningstillhörighet skall kunna diskutera det som är viktigt för oss.
Eftersom vi är en förening som arbetar för att biodling skall vara ekonomisklönsam ( Alltså att man kan ha det som försöjning ) så slår faktiskt ekonimin igenom i allt. Om det inte är så att man skall arbeta ihjäl sig för att ha en inkomst i biodlandet.
Därför är jag och många med mej intresserad av vem som kommer med uppgifter inlägg och ideer. Helt enkelt för att kunna vardera dessa. Detta är inget onormalt i sig. Det görs dagligen i alla kontackter och situationer, mer eller mindre medvetet.
Kan man inte vara ärlig och skriva sitt namn vid frågor och diskutioner så har man tappat det viktigaste av allt sin trovärdighet i sakfrågan.
Och skall man använda andra namn bara för att detta program ger den möjligheten så tycker jag att vi ser till att denna möjlighete försvinner.
Hälsningar Bo-Göran

Beeman

 • Gäst
användarnamn
« Svar #9 skrivet: 15 jan 2003, 10:28 »
Hej, jag kunde inte tro att detta ämne kunde vara så intressant att styrelsen beslutat att man inte längre skall kunna använda synonym, jag vill ändå tro att en friare form av diskussionforum hade varit bättre. Hoppas jag har fel, men tidigare erfarenheter säger mig att det blir  en grupp för inbördes beundran som kommer att föra en dialog! Jag har i vilket fall som helst frivilligt beslutat att inte längre vara med på listan över detta forum, innan jag blir utsparkad.

VoV.

Utloggad Lars Naimell

 • Larna
 • Antal inlägg: 81
Alias eller namn i klartext
« Svar #10 skrivet: 19 jan 2003, 22:36 »
Jag skrev ett svar närmast riktat till Bo-Görans inlägg, men av någon anledning ( min okunnighet om detta förträffliga media ) så hamnade det under en egen rubrik - men ska alltså in här.
Lasse Naimell i Motala

Utloggad Dan Levin

 • Medlem i Biodlingsföretagarna
 • Antal inlägg: 332
Användarnamn
« Svar #11 skrivet: 21 jan 2003, 13:00 »
Ny avdelning öppnat i forumet, för medlemmar i Biodlingsföretagarna.

Det ligger naturligtvis en motsägelse i att man kan registrera sig som anonym. Då kunde det ju lika gärna vara fritt fram utan registrering! Men, registreringen är först och främst till för att Biodlingsföretagarna skall kunna spärra rent missbruk av forumet, eftersom sådant förekommer. Att somliga biodlare ville föra sin talan anonymt fanns liksom inte med i beräkningarna, och det kan ju inte heller ses som ett missbruk av forumet.

Tydligen finns det ett behov av ett forum för biodlingsfrågor under pseudonym. Därför kommer den möjligheten att finnas kvar. Det  kommer alltså fortsättningsvis att vara fritt fram för alla att registrera sig och uttrycka sin mening, anonymt eller inte.

Men de som inte vill lägga energi på att diskutera med anonyma kollegor skall ju inte behöva sluta använda denna kommunikationsform för det. Det måste finnas plats för en verkligt seriös diskussion också! Därför har nu öppnats en ny avdelning i forumet, för icke-anonyma, betalande medlemmar i Biodlingsföretagarna. Detta är stängt för alla andra. Det är alltså en bonus för dig som är medlem.  

Jag har stämt av medlemsförteckningen i Biodlingsföretagarna med användarlistan i forumet, ni som återfunnits i bägge kan nu använda det nya medlemsforumet, (efter inloggning).

Du som har registrerat dig på forumet, betalat medlemsavgiften i Biodlingsföretagarna för 2003, men inte kommer in på medlemsforumet, måste först och främst gå till ?Profil? och kolla att du inte är registrerad under pseudonym, eller med endast förnamn etc. Kontakta sedan mig.

På detta sätt hoppas jag att vi kan gå vidare i en positiv anda, istället för att stänga dörrar öppnar vi nya, för de som vill.
Hälsningar
ybadmin, Dan Levin

För att bli medlem i Biodlingsföretagarna, titta här:  http://www.biodlingsforetagarna.nu/medl2.htm

Utloggad Björn Jacobson

 • Medlem i Biodlingsföretagarna
 • Antal inlägg: 1 500
användarnamn
« Svar #12 skrivet: 28 jan 2003, 17:36 »
Bäste herr Beeman!
Det är så trevligt att Du går in och bemöter åsikter som inte är Dina.
Fortsätt med det.
Att Peo och andra vill veta vem man talar med förstår jag väl. Talar jag med en biodlare med stor erfarenhet tar jag till mig det på annat sätt
än om inlägget kommer från en ny eller mindre biodlare . En större biodlare får med eller mot sin vilja större erfarenhet och ser på prob-
lemen ofta med andra ögon än en mindre erfaren biodlare.
Detta forum är ju till för alla små som stora biodlare.
Fortsätt Du herr Beeman, vill Du inte berätta vem Du är, skall ingen
tvinga Dig till det.