Författare Ämne: Personlig rådgivning om bihälsa - SLU ber om hjälp att utveckla rådgivingen  (läst 4694 gånger)

Utloggad Marie Backman

  • Styrelsen
  • **
  • Antal inlägg: 70
Inom ramen för projektet ”Utveckla rådgivningen inom biodlingen” som pågått under åren 2018–2021 arbetades det fram en utvecklingsstrategi för att stärka rådgivning speciellt inriktad mot bihälsa. Detta arbete fortsätts nu genom det nyligen uppstartade projektet ”Kompetensnav och kvalitetssäkrad kunskapsplattform för biodling och pollinering”. För att utveckla rådgivningen på regional nivå har vi inom projektet börjat bygga upp ett nätverk av bihälsorådgivare.

I nuläget finns det rådgivare i följande fem län, Skåne, Blekinge, Västra Götaland, Östergötland och Uppsala. På nationell nivå kommer Björn Gustavsson på Jordbruksverket att ge stöd till de regionala rådgivarna. De regionala rådgivarna kommer att kunna bokas via en bokningssida, och naturligtvis kan biodlare i andra län än de nämnda boka samtal med dem.

I uppstartsfasen och med minipremiär veckan före och veckan efter Apiscandia (vecka 6 och 7) kan intresserade biodlare prova på personlig rådgivning kring bihälsa med någon av de rådgivare som för närvarande går att boka samtal med och även med Björn Gustavsson. Priset per 25 minuters rådgivning är 3 kr. Boka ditt rådgivningssamtal på denna länk https://HelpMeUp.se/s/slu och hjälp till att utveckla rådgivning inom bihälsa.

För frågor kan du kontakta Lotta Fabricius Kristiansen, lotta.fabricius@slu.se