Författare Ämne: Marknadsföring av honung  (läst 12839 gånger)

Utloggad Thomas Ekström

  • Antal inlägg: 27
Marknadsföring av honung
« skrivet: 26 jan 2010, 22:16 »
Man gör reklam för mat ,godis,läsk ja det mesta görs det reklam för men inte honung
Det finns ju så många positiva egenskaper med honung, ja menar att det borde vara lätt att marknadsföra svensk honung.
Kan man inte få EU-bidrag för att marknadsföra svensk honung?
Borde inte SBR och BF tillsammans driva detta?
Om vi vill öka försäljning av svensk honung måste vi synas i media.
Råkas det prata om biodling eller honung i tv eller radio så blir det stora rubriker på BF:s och SBR:s hemsida,BÄTTRE kan vi väl.

Utloggad Allan Cederholm

  • Antal inlägg: 20
SV: Marknadsföring av honung
« Svar #1 skrivet: 07 feb 2010, 13:26 »
Hej Igen!
Jag har tidigare ställt frågan till SBRs ordförande vad som händer med reklampengarna för etiketterna utan att få svar!! Har hört av äldre biodlare att kostnaden på för varje etikett från SBRs tryckeri, var några ören avsatta till reklam o marknadsföring! Ser man tillbaka i tiden fanns det betydligt mer reklammaterial att tillgå än i dag! Varför reklamen inte har prioriterats beror väl på att någon vill ha ner prisbilden på svensk honung! Härigenom blir ju avansen bättre! Vi som säljer direkt till konsument vet ju att det stora flertalet är beredda att betala för denna svenska produkt!

Jag håller med Thomas att vi borde kunna bättre i denna fråga! Vet ingen som talar så mycket om biodling som biodlare och vi borde tala oss lika varma för slutprodukterna! Tyvärr är en del biodlare av ett avundsjukt släkte och försöker ibland sätta krokben för sina konkurrenter genom att tex påstå att "han blandar kemikalier i sin honung" eller genom att kontakta miljö och hälsa  i kommunen för att se om alla har godkännande! Hoppsan nu kom jag ur spår!
Mer marknadsföring var det!

Med hopp om en bra säsong 2010

Utloggad Tinna Siljeholm

  • Antal inlägg: 116
SV: Marknadsföring av honung
« Svar #2 skrivet: 07 feb 2010, 15:45 »
Vi har varit biodlare under flera decennier och dom här idéerna om marknadsföring dyker upp med jämna mellanrum. För att genomföra en framgångsrik reklamkampanj krävs så mycket pengar att biodlarsverige omöjligen kan få fram dom.(SBR har faktiskt gjort en del reklam tidigare)
EU betalar ut pengar till många olika projekt dock ej till marknadsföring. Tyvärr är det nog så att honungskonsumtionen styrs av faktorer som vi har liten inverkan på. För närvarande ökar konsumtionen av svensk honung förmodligen på grund av 3 anledningar.
Importhonungen har dyrare.(Se importstatistiken till EU i senaste gadden)
Hälsotrenden och antisocker debatten.
Närproducerade livsmedel.
MVH Tinna och Östen