Biodling > Honung

Honungstorka?

(1/2) > >>

Björn Lagerman:
Hur ser det ut i landet? I Bergslagen står det o stampar. Vågkuporna visar +- 0 sedan majvärmen tog slut. Bina försörjer sig men det verkar som vitklövern inte ger. Kände lukt av ljung redan 26e juni. Bina tror att det är sent på året och drönarna börjar leva farligt. Blir det katastrof i Östra mellansverige eller har ni redan fått in en årsskörd i maj?

Thomas Dahl:
Ja blomdraget ser tämligen slut ut här i Närke. Det har kommit klöver i vallarna men de är lika bruna som gräset. Vi har bara fått 10mm sen i maj så nu står det illa till med grundvatten och djurfoder.
Men igår var det fullt lusdrag i ekarna så säsongen är inte slut än 🐝
/ Thomas

Thomas Henriksson:
Nere i "centraleuropa" så kommer vi att, rekordtidigt, inleda invintringen om 7-10 dygn. Förra året så flyttade vi till sista pollineringen, rödklöverfröodlingen, den 7 juli och det var ca tre dygn tidigare än normalåret. 2018 flyttade vi till rödklövern 18-19 juni...... Vitklöverfröodlarna har redan börjat tröska på sina håll!

Björn Lagerman:
Är det inte bättre att stimulansfodra för att få bin att invintra snarare än att avsluta säsongen? Det är ett tag till nästa vår.

Thomas Henriksson:

--- Citat från: Björn Lagerman skrivet 02 jul 2018, 01:08 ---Är det inte bättre att stimulansfodra för att få bin att invintra snarare än att avsluta säsongen? Det är ett tag till nästa vår.

--- Slut citat ---

Invintringen här bygger på att de inledande sex veckorna ges bara små portioner 50/50-lösning...

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Gå till fullversion