Biodling > Honung

Munkens Honung Kallrörd/Rå/Raw Naturell med hög fruktoshalt (tillsatt max 15%)

<< < (2/2)

Calle Regnell:
Produkten får inte kallas honung eftersom inga tillsatser är tillåtna allra minst fruktos som en konsument inte kan upptäcka. Temperaturgarantin (spec denna sommar) är omöjlig att verifiera eller kontrollera och bör därför inte anges!
Honungsringen finns men kanske inte lusläser BFs FORUM. Beklagar!
Calle R

PS När ni hittar såna här galenskaper så hör gärna av er direkt till mig: calle.regnel@gmail.com! Min swipnetadress funkar inte längre, tyvärr!

Martin Nehmann:
Här ser jag 2 problem:
1. raw honung - kallrörd:
 Detta påminner om "kallslungad honung" som dök upp på tidigt 80-tal i Tyskland (= kalt geschleudert). Detta apades efter i Sverige på 2000-talet och förbjöds av EU så sent som bara några är sen. På 90-tal gjordes i USA reklam med cholesterol-free honey. Allt honung är ju utan cholesterol, eller hur kan animalisk fet kommer in i honungen? Reklam med något som inte finns är enligt EU's livsmedellag (läste på tyska) "Täuschung" som bör översättas med "Bedrägeri" och är självklart förbjuden.
2 tillsats av fruktos + vatten.
Här gjorde dåvarande "Honungsförmedlingen", biodlares och SBR's eget företag, pionjärarbete i honungsförfalskning och deras VD hadde väl suttit inne ett par år om detta hadde hänt i Tyskland. Detta har aldrig dokumenterats för SBR's medlemmar, bara i Gadden. Många andra tillverkar sånt industri-sirap men har finare fantasi- namn.
Skyltar man här med "honung" så har vi rent bedrägeri.

BF borde har en etiskt tröskel för sina medlemmar att vi tävlar på honungsmarknaden med kvalite och inte med fusk och bedrägeri.

Calle Regnell:
Skicka gärna en burk till mig så ska jag se hur vi kan stoppa såna här dumheter!

Calle Regnell
Tobaksspinnargatan 10
117 36 Stockholm

Navigering

[0] Meddelandeindex

[*] Föregående sida

Gå till fullversion