Författare Ämne: naturskyddsföreningen agerar  (läst 11846 gånger)

Utloggad Lasse Rosenquist

  • Medlem i Biodlingsföretagarna
  • Antal inlägg: 62
naturskyddsföreningen agerar
« skrivet: 28 maj 2012, 23:45 »
Fick ett mail idag från naturskyddsföreningen, läs det på denna adress

http://www.anpdm.com/newsletterweb/484A50457841465B42774043/45455E43794745504B79494159

/ lasse     

Utloggad Jens Larsen

  • Antal inlägg: 767
    • Honungssigillet - sigilletiketter för din honung
SV: naturskyddsföreningen agerar
« Svar #1 skrivet: 29 maj 2012, 07:27 »

Länk till kampanjen: http://www.naturskyddsforeningen.se/stod-oss/privat/mangfald/

STÖD OSS
Rädda bina!

Din trädgårdsmästare håller på att dö. Ja, så illa är det faktiskt. Bina är på många håll på väg att försvinna. Och det kan få stora konsekvenser. För ett litet bi har en större uppgift än man kanske kan tro.

Två tredjedelar av alla grödor som odlas i världen är idag pollinerade och till största delen av bin. Det är ett jobb som värderas till flera hundra miljarder kronor. Bristen på bin har till exempel gjort att man i Kina måste pollinera träd och blommor för hand.

Bekämningsmedel är en bov
Att bin dör beror bland annat på användningen av bekämpningsmedel och att man får lov att bedriva ett jordbruk som minskar den biologiska mångfalden. Men bina är bara ett exempel. Det finns fler insekter, fåglar och växter som minskar i antal och det är allvarligt. För allting hänger ihop. Försvinner en art får det effekter på det ekosystem som ger oss mat, rent vatten, träd och rika naturupplevelser.

Vad gör vi?
Därför försöker vi nu få politiker att skärpa miljöreglerna för den biologiska mångfalden. Vi kämpar för ett giftfritt jordbruk. Vi jobbar för att skydda livsmiljöerna för djur och växter genom att inventera skogar och sköta ängar.

Hjälp oss i vårt arbete genom att ge en gåva nedan. Tack för ditt stöd!


(Lasse, den långa sifferraden i sådan mail är en "tracking" funktion, de kommer nu att tro att du läst deras nyhetsbrev massor av gånger...)