Författare Ämne: Honungsört/sötväppling  (läst 8784 gånger)

Utloggad Anders Ljung

  • Medlem i Biodlingsföretagarna
  • Antal inlägg: 4
Honungsört/sötväppling
« skrivet: 11 sep 2007, 08:22 »
Hej, finns det någon som har erfarenhet av "ren" honung från honungsört respektive sötväppling. Hur den uppför sig vid kristalliseringen, t.ex. om den är som raps eller som rallarros?
Tacksam för alla tips.
Mvh Anders

Utloggad alf andersson

  • Medlem i Biodlingsföretagarna
  • Antal inlägg: 253
SV: Honungsört/sötväppling
« Svar #1 skrivet: 16 okt 2007, 18:29 »
Honung från Facelia kristalliserar långsamt och har en tendens att bli grovkorning, bör därför ympas.

Honung från både den gula och den vita Sötväpplingen kristalliserar snabbt och blir finkorning.