Hej,
Bifor är en blandning mellan rörsocker, fruktsocker och druvsocker. Fruktsockerhalten anges till 19 % på den innehållsförteckning, som finns på hinkarna. Det som HF blandar i honung för att få "Matlagningshonung" är fruktsocker. Det är inte korrekt att säga att man blandar honung och Bifor.
Den mängd fruktsocker, som HF blandar i är troligen en affärshemlighet. Troligen handlar det om 10 - 25 % för fruktsockerhalten ska bli så hög att honungen inte kanderar. Det beror på vilka växter bina hämtat nektar från. Ren lindhonung har så hög fruktsockerhalt att den bör kunna säljas som flytande utan några tillsatser, om man sätter kort "bäst-före datum"
Det kan också påpekas att SBR och SBR:s Honungsförmedling AB är två olika organisationer även om kontakterna är starka. Det verkar som om man börjar dra en tydligare rågång mellan de båda organisationerna. Det är en positiv utveckling, tycker jag.
Med hälsningar
Mats Mellblom