Författare Ämne: Trasig slungelektronik  (läst 5391 gånger)

Utloggad Dan Levin

  • Medlem i Biodlingsföretagarna
  • Antal inlägg: 332
Trasig slungelektronik
« skrivet: 22 jun 2004, 09:06 »
Min CFM 6-ramars självvändande slunga går bara på fullt varv. Den blev ojämnt lastad, började skaka våldsamt och dog. Jag hittade en brunnen säkring i elektronikskåpet, bytte den, men som sagt, därefter går den bara på fullt varv, åt båda hållen. Slungan är från 1990, modellen med stort vitt plastskåp med vred för hastigheten. Vad göra? Finns det någon elektronikexpert  därute? Har någon råkat ut för samma sak? Biredskapsfirman vill ha en månad på sig att titta på inskickad motor och låda, vilket är för lång tid. Billig begagnad större slunga eftersökes.

Hälsningar
Dan Levin, Björnlunda, Sörmland

Mac Löfvendahl

  • Gäst
Trasig slunga
« Svar #1 skrivet: 22 jun 2004, 17:28 »
Hej!

Vad är det för slunga? Har du en instrument eller el ritning? Vad är märkeffekten på motorn? Vad är det för säkring, typ och storlek?
Svårt att säga vad det kan vara, men det låter som att säkrignen är trögare än vad elektroniken klarade av. Den hade kanske klarat sig om man haft en snabbare säkring? Har säkringen gått innan?

// Mac

Utloggad Dan Levin

  • Medlem i Biodlingsföretagarna
  • Antal inlägg: 332
trasig slunga
« Svar #2 skrivet: 23 jun 2004, 00:09 »
Hej Mac

Märket på slungan är CFM, Carl Fritz, tysktillverkad. Motorn är på 250 W. Säkringen är av glas, 10 A. Den har aldrig gått förut.

Dan