Författare Ämne: GMO, genmodifierade grödor och Montesanto  (läst 19241 gånger)

Utloggad John Bergstrom

  • Antal inlägg: 478
GMO, genmodifierade grödor och Montesanto
« skrivet: 06 nov 2014, 23:16 »
What Biotech Company Blamed for Bee Collapse Just Bought Leading Bee Research Firm?

Rubriken ovan fick mig att bli riktigt orolig.....
Dr. Mercola på Mercola.com skriver mycket intressant i detta ämne.

Länken är:  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/05/08/what-biotech-company-blamed-for-bee-collapse-just-bought-leading-bee-research-firm.aspx

(scrolla ner lite på länksidan)


Jag har översatt artikeln med google translate här nedan (rätt dålig översättning men man förstår det förskräckliga innehållet mycket väl......

Bee Research Går till vargarna ...

Beeologics säger deras uppdrag är att bli den "väktare bihälsa i världen", och säger att de är hängivna att "återställa binas hälsa och skydda framtiden för insektspollineringpollination" med sitt primära mål att styra Colony Collapse Disorder och israeliska Akut Förlamning Virus (IAPV) infektion kriser. "Monsanto köpte företaget i september 2011, bara några månader före Polen meddelat att man skulle förbjuda odling av Monsantos genetiskt modifierade (GM) majs MON810, notera, poignantly, att" pollen av denna stam kan ha en skadlig inverkan på bin . "

Den pågående fördärv av genmodifierade grödor har varit inblandad i CCD år nu. I en tysk studie, iii när bin släpptes i en GM-raps gröda, matas sedan pollen till yngre bin, forskare upptäckt bakterier i tarmar av de unga som speglade samma genetiska egenskaper som de som finns i GM-grödor, vilket tyder på att horisontell genöverföring hade inträffat.

Vidare, de nyare insektsgifter, så kallade neonikotinoider, har blivit den snabbast växande insekts i världen. Två framträdande exempel, imidakloprid och klotianidin, används som behandling av utsäde i hundratals grödor. Så gott som alla av dagens gentekniskt Bt majs behandlas med neonikotinoider.

Bisamhällen började försvinna i USA strax efter EPA tillät dessa nya insektsmedel på marknaden. Även EPA själv medgett att "bekämpningsmedel förgiftning" är en trolig orsak till bee kolonin kollaps.

Dessa insektsmedel är mycket giftiga för bin eftersom de är systemisk, vattenlösliga, och mycket genomgripande. De får ut i marken och grundvattnet där de kan samlas och förbli i många år och presentera en långsiktig toxicitet till kupan. De går in i kärlsystemetsystem i anläggningen och transporteras till alla delar av det, samt till pollen och nektar. Neonikotinoider påverkar insekternas centrala nervsystemet på ett sätt som är kumulativa och oåterkallelig. Även små mängder kan få långtgående effekter över tiden. Och de små bina utsätts gång på gång som bekämpningsmedel blir mer nödvändigt på grund av de inneboende svagheterna i monokultur.

En av de observerade effekterna av dessa insekts försvagas av binas immunförsvar.

Fälthackar bin sätta bekämpningsmedel lastat pollen tillbaka till kupan, där det konsumeras av alla bina. Sex månader senare, deras immunförsvar misslyckas, och de faller offer för naturliga bee infektioner, såsom parasiter, kvalster, virus, svampar och bakterier. I själva verket är patogener såsom varroakvalster , Nosema, svamp- och bakterieinfektioner, och IAPV finns i stora mängder i honung bikupor på gränsen till kollaps. Förutom immun dysfunktion och opportunistiska sjukdomar, honungsbin verkar också lida av neurologiska problem, desorientering och nedsatt navigering.

Ett bi kan inte överleva i mer än 24 timmar om hon blir förvirrad och inte kan hitta tillbaka till kupan.

Även fjärilar lider ... En nedgång i den nordamerikanskaAmerican monarkfjäril befolkningen har kopplats till ökad planteringar av herbicidtoleranta genetiskt modifierade grödor, och överanvändning av bekämpningsmedlet glyfosat, som är den viktigaste kemikalien i Monsantos Roundup.iv Glyfosat är döda milkweed växter, på vilka monarker är beroende av habitat och mat.

GM-grödor Leda till Monokultur ...

Monokultur är odling av bara en typ av gröda i massiv skala. Där gårdar brukade bestå av flera typer av produkter, grisar, höns och kor, i dag ser du mil efter mil av majs och sojabönor ... har monokultur jordbruksmetoder tyvärr resulterat i en omfattande övergång från hållbara familjejordbruk och lokalt producerade livsmedel, och mot industrialiserade jordbruket, massiva jordbrukskomplexcomplexes, och trånga djurutfodring operationer (CAFOs), alla drivs av stora företag vars chefs motivation är att maximera vinsten.

Monokultur ökar beroendet av kemiska bekämpningsmedel, konstgödsel, antibiotika och genetiskt modifierade organismer (GMO). Faktum är att användningen av genmodifierade grödor som majs och soja (USA leder världen i GM skördearealer, förresten) är själva definitionen av monokultur! Varför är detta en viktig punkt att komma ihåg? Därför att, ironiskt nog, Monsanto-ägda Beeologics uppger rätt på deras hemsida att storskalig monokultur och användningen av bekämpningsmedel är viktiga skäl till varför bina dör!

"Blandade faktorer har varit inblandade i den reducerade förmåga bin att överleva under de senaste åren, bland annat brist på resurser och dålig kost som är en viktig faktor för bi- och koloniförlustloss. Varje läkare ordinerar motion och en hälsosam kost som förebyggande åtgärder mot sjukdomar . och varje biodlare vet att bra grovfoder över tiden är det ultimata botemedlet. Bin, som en gemenskap, övervinna nästan alla sjukdomar lätt när vädret är gynnsamt och vilda blommor blomma prolifically. Men på senare år, storskalig monokultur har resulterat i en brist på natur ogräs, och alltför ofta bekämpningsmedel lastat gröda foder. "v

Det ska bli intressant att se hur länge denna information förblir på sin plats, eller om Monsanto kommer att inse ironin i dessa ord och har det tagit ner ... problemet är naturligtvis är att nu Monsanto kommer att kunna massera någon kommande "forskning" för att se till att det befriar sina prisade GM skapelser från att ha någon roll i CCD ...

En nyligen Global Research artikeln rapporter:

"Att äga en stor organisation som fokuserar tungt på biet kollaps och är erkänd av USDA för sina verksamhetsmål att" återställa binas hälsa och skydda framtiden för insektspollineringpollination "kan vara mycket fördelaktigt för Monsanto. I själva verket Beelogics 'företagsinformation stater att det primära målet för företaget är att studera mycket collapse disorder som tros vara ett resultat - åtminstone delvis -. av Monsantos egna skapelser "
Ett steg före, gärna två, aldrig steget efter

Utloggad John Bergstrom

  • Antal inlägg: 478
SV: GMO, genmodifierade grödor och Montesanto
« Svar #1 skrivet: 03 mar 2015, 15:33 »

GMO igen....
Intressant ämne för oss biodlare pga vilka grödor som ska användas på åkrar och trädgårdar runt omkring oss där vi bor.

I Hudiksvallstidningen där jag bor skrev Lasse Wikman ett mycket intressant debatt inlägg om GMO måndagen den 2 mars, "Ska vi ha det så här" (Biotechföretagen måste stoppas).
Gå in på följande länk och ta del av inlägget:

http://www.helahalsingland.se/opinion/insandare/ska-vi-ha-det-sa-har
Ett steg före, gärna två, aldrig steget efter